Om Lajven

“Namnet Lajven kommer från mitt skånska uttal för travkanalen ATG-Live”

Mitt travintresse kom in rätt sent i livet eftersom jag från början inte alls såg ljusningen i att se travlopp i pauserna av de klassiska Tipsextra-programmen på lördagarna. Men, det förändrades då barndomsvän “Johan” visade upp och analyserade hästar i ett gratisprogram på första jobbet under lunchrasterna. Jag fastnade för analysbiten då och sedan spänningen med att se hästarna tävla mot varandra, detta förstås kombinerat med att ha spelat på dem. Gratisprogrammet blev helt enkelt startskottet för en lång resa för mig inom travets värld.

Travlopp live började i samband med Hugo Åbergs 1995 på Jägersro då Houston Laukko vann. Två år senare skapade jag en egen HTML-hemsida med texter som innehöll intryck från travbanorna i Halmstad och Jägersro vilket ledde till mitt första avlönade uppdrag. Detta var för danska tidningen Vaeddeløbsbladet i samband med att danskarna fick möjlighet att börja spela till loppen på Jägersro.

Det fortsatte sedan med uppdrag för danska TV-kanalen Dantoto där jag gav tips och värmningsintryck live via telefon från Åbytravet varje torsdag i flera år. Åren 1998-2005 jobbade jag med trav på deltid (även som oddssättare åt ett spelbolag), men sommaren 2005 sökte jag till Stockholm för att få testa jobba med travet på heltid.

Det föll väl ut och jag jobbade ett gäng år som anställd, mest åt en betaltipslinje som då var totalt dominant i branschen. Men jag trivdes sämre och sämre på det företaget och år 2012 var jag redo att köra i egen regi istället. Jag startade då bolaget och siten Lajven och sålde egna V75-tips åt privatpersoner via hemsidans webbutik.

Detta kombinerades med konsultuppdrag åt företag, främst åt aktörer som Travnet, Expressen och Vi Tippa. Det har varit mest tips och intervjuer men även krönikor och bloggar. Min blogg på Travnet som hette Jönssons klöver ligger fortfarande uppe om ni har missat den.

Men sex år senare, påsken 2018, bestämde jag mig för att söka nya jaktmarker efter att varit less på travet och framförallt det ständiga travtippandet en tid. Det var helt enkelt dags för nya utmaningar igen!

Sedan september 2018 så pluggar jag Digital Marknadsföring på Yrkeshögskola och har i samband med kursen webteknik tagit upp hemsida och bloggandet igen, i den mån av tid som finns.

Resultatet ser ni här på Lajven.com där min nya blogg heter Jönssons morot.

Vi får se vad Lajvens framtid blir helt enkelt…